DIENSTEN

HOME / DIENSTEN

-  ZORG EN VERPLEGING  -

Bij vragen omtrent medicatie, verzorging,… betreffende uw familielid kan u steeds contact opnemen met onze dagelijkse verantwoordelijke. Onze verantwoordelijke kan, aangezien hij nog midden in de zorg staan, door zijn jarenlange ervaring onze bewoners perfect medisch opvolgen. De medische, verpleegkundige, sociale,… evolutie van onze residenten wordt door hem nauwgezet opgevolgd en voortdurend geëvalueerd bij het wekelijks overleg, … Hij blijft zich daarvoor, rekening houdend met de continue evolutie van de medische wetenschap, voortdurend bijscholen.

ANIMATIE & ERGOTHERAPIE

 

In onze instelling is een professioneel team steeds aan de slag om onze bewoners te vermaken, maar eveneens te ondersteunen in hun dagdagelijkse activiteiten. Er worden wekelijks animatie activiteiten aangeboden en men kan beroep doen op een externe ergotherapist.

Alsook worden er meermaals per jaar optredens georganiseerd.

Maandelijks worden onze jarigen in de bloemetjes gezet. Op religieuze feestdagen vindt er een misviering plaats in het rusthuis zelf.

KINESIST

 

Een externe kinesist kan op aanvraag onze bewoners begeleiden, ondersteunen en observeren betreffende mobiliteit.  Wanneer zij hieromtrent problemen opmerken gaan zij steeds in overleg met de leidinggevende hoofdverpleegkundigen en de huisartsen zoeken naar de meest geschikte oplossing. Hij is van groot belang voor het comfort van onze bewoners aangezien hij ook advies geeft naar positionering toe. Uiteraard dient hij kinesitherapie toe op voorschrift van de huisartsen.

PEDICURE

 

Er staat ook een externe pedicure ter beschikking. Zij komt op aanvraag langs bij onze bewoners voor het onderhoud van de teen- en vingernagels. Ook voor andere pedicure problemen staat zij tot uw dienst.

-  DIENSTVERLENING  -

Wij koppelen functionaliteit aan de gezelligheid van een echte thuis. Het familiale karakter en de attente sfeer zijn zeer typerend voor Rusthuis Strijland.

 

Wij beschikken tevens, in tegenstelling met andere rusthuizen, over een verskeuken.

MAALTIJDEN

 

Het woonzorgcentrum beschikt over een intern keukenteam dat dagelijks verse bereidingen klaarmaakt. Wij maken geen gebruik van een standaard menu. De menu’s worden opgesteld door de keukenverantwoordelijke en zijn steeds seizoen gebonden en zeer gevarieerd.

Er wordt bij de maaltijden steeds rekening gehouden met het persoonlijk dieet van de residenten. Maaltijden kunnen 's middags gebruikt worden in de eetzaal of, indien gewenst is er ook een mogelijkheid om beroep te doen op kamerbediening.

De broodmaaltijden (ontbijt en avondmaal) zijn gevarieerd en worden steeds op de kamer opgediend.

ONDERHOUD

 

Alle kamers en gemeenschappelijke ruimtes worden dagelijks gereinigd en iedere week is er een grondige schoonmaak.

KAPSTER

 

Er is een externe kapster waar onze bewoners, vrijblijvend een afspraak kunnen mee maken indien gewenst.

-  VRIJETIJDSBESTEDING  -

Wonen in Rusthuis Strijland betekent genieten van de kwaliteit van het leven. Rustig kuieren over wandelpaden in het prachtige Pajottenland.

WANDELEN

 

Gooik wenst als moderne, mooie en landelijke gemeente zijn beste troeven uit te spelen: de zachte recreatie, het Bourgondische leven en de Pajotse gemoedelijkheid. Onze gemeente is een paradijs voor wandelaars en een oase van rust en stilte op 25 km van Brussel, de hoofdstad van Europa.

De O.L.Vrouw-van-Bijstandkerk

 

Deze moderne kerk uit 1971 is in een volledige cirkelvorm gebouwd. Er is een weekkapel en een ruime sacristie in ondergebracht. Door de ronde vorm is de akoestiek er zeer goed zodat de kerk regelmatig gebruikt wordt voor culturele evenementen. Het gebouw bevat verschillende prachtige glasramen waaronder een reusachtig glasraam waarin O.L.Vrouw-van-Bijstand samen met Petrus en Paulus wordt afgebeeld.

De Woestijnkapel

 

De Woestijnkapel of kapel van het Heilig Kruis kwam er in de 13de eeuw, toen de honden van een schaapherder bij het omwoelen van de grond een geel koperen kruisbeeld vonden. Het kruis dat rond 1280 moet vervaardigd zijn, werd al snel het onderwerp van verering als bedevaartsoord voor pelgrims die naar de Woestijn kwamen. De huidige kapel kwam er echter pas in 1600 en het ongewelfd portaal werd toegevoegd in 1713.

Binnenin staat een barok portiekaltaar uit 1635 met twee Corintische zuiltjes. De kapel en en zijn prachtige omgeving is vandaag vooral ook een aantrekkingspool voor trouwlustigen.

Rusthuis Strijland

Midden in een stukje ongerepte natuur, in de pittoreske gemeente Strijland, ligt Rusthuis Strijland. Het heeft een uitgelezen locatie met een prachtig uitzicht op het Pajottenland en op wandelafstand van het centrum van Strijland.

CONTACTGEGEVENS

Rusthuis Strijland

Letterbeekstraat 14

1755 Gooik (Strijland)

Tel 054/56 60 70 of

053/83 11 70

 

rusthuisstrijland@skynet.be

© Copyright 2018 IT-Fusion | All Rights Reserved

Rusthuis Strijland
Rusthuis Strijland
Rusthuis Strijland
Rusthuis Strijland
Rusthuis Strijland
Rusthuis Strijland
Rusthuis Strijland
Rusthuis Strijland